Framecomp Oy on vuonna 1990 perustettu alumiinikehystettyjen lasien valmistaja. Olemme erikoistuneet korkealaatuisiin avattaviin lasiratkaisuihin ajoneuvo-, työkone- ja veneteollisuuteen. Pitkä kokemus eri aloilta antaa meille erinomaiset valmiudet toimia kumppanina haastavissakin projekteissa. Syvällinen materiaalituntemus sekä vuosien saatossa hioutuneet prosessimme mahdollistavat kokonaisedulliset ja järkevät ratkaisut.

Framecomp on vastuullinen paikallinen työllistäjä. Tuotantomme sijaitsee Pyhärannassa lyhyen ajomatkan päässä Turusta.

1978

NordLamex

Pyhärannan tehdas aloitti toimintansa

1990

Framecomp Oy

perustettiin

2019

n. 3 meur

Liikevaihtomme vuonna 2019

2020

20 hlöä

Kaksikymmentä paikallista huippuosaajaa

2021

+ 1 milj.

Valmistettua ikkunaa

Miksi Framecomp?

Aluminum

Taidamme alumiinin - We know aluminium

Olemme erikoistuneet avattavien ikkunaelementtien valmistukseen sekä alumiiniprofiilien taivutukseen.

Jämerät ratkaisut, joustava prosessi

Tarjoamme monipuolisia ja kustannustehokkaita lasiratkaisuja niin isoihin kuin pienempiinkin projekteihin.

Kestävää ja kotimaista

Valmistamamme ratkaisut ovat kestäviä, kevyitä ja vastuullisesti tuotettu Suomessa.

Laatu perusedellytyksenä

Käyttämämme korkealuokkaiset materiaalit ja tarkka laadunvarmistusprosessimme takaavat aina laadukkaan lopputuloksen.

Lisäarvoa kumppanuudesta

Yli neljän vuosikymmenen kokemus eri alojen nimekkäiden toimijoiden kanssa tekee meistä luotettavan ja osaavan kumppanin.

Vastuullisen laadun puolesta

Pitkän kokemuksen ja historian myötä nousee esille myös vastuu tulevaisuuden toimintakyvyn takaamisesta. Meillä Framecompilla vastuullisuus kiteytyy päivittäisen toiminnan systemaattiseen kehittämiseen, jossa pääfokuksena on kestävä tuottavuus. Ympäristöjohtamisjärjestelmämme on 14001 sertifioitu DNV:n standardien mukaan.

Raaka-aineemme koostuu pääosin alumiinista, lasista sekä kumitiivisteistä ja liimoista, joita on hankala korvata muilla materiaaleilla. Tämän takia teemme töitä hävikin pienentämisen eteen, joka saavutetaan tuotanto- sekä laadunvarmistusprosesseja kehittämällä. Hävikkimme on tällä hetkellä arviolta 5-6% ja kaikki ylimääräinen materiaali sekä tuotannosta aiheutuva valmistus- ja pakkausjäte kierrätetään päivän standardien mukaisesti. Energiankäyttöä tarkkaillaan myös jatkuvasti osana oman hiilijalanjäljemme pienentämisessä ja sähkönkulutuksemme onkin ollut laskussa pitkään.

Kun hävikki prosessien kehittämisen myötä pienenee kasvaa myös tuottavuus. Tuottavuutta ei ole kuitenkaan lähdetty hakemaan edullisemman työvoiman tai halpojen raaka-aineiden kautta. Uskomme nimittäin vahvasti vankkaan ammattitaitoon ja laatuun, jotka olemme löytäneet paikallisilta ammattilaista sekä kotimaisista tuotteista. Tuotteidemme materiaalien kotimaisuusaste on n. 85% ja työntekijämme asuvat Pyhärannassa tai lähikunnissa. Kehitämme jatkuvasti työympäristöä turvallisemmaksi ja mukavammaksi.

Toimitusjohtajan sana

Rami Henttula

Olen ollut mukana Framecompin tarinassa vuodesta 1983 lähtien kun aloitin tehtaalla kesätyöt 11-vuotiaana. Maailman meno on muuttunut merkittävästi vuosien saatossa ja niin on myös Framecompin toiminta. Pyrimme jatkuvasti katsomaan tulevaisuuteen, jotta voimme turvata kestävän kasvumme. Olennaisena osana tulevaisuuden haasteisiin valmistautumisessa on oman hiilijalanjäljen pienentäminen, tuottavuuden parantaminen, henkilökunnan turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen sekä prosessien jatkuva kehittäminen. Parhaat ideat syntyvät mielestäni usein tiiviistä yhteistyöstä sekä pitkään kestäneistä kumppanuuksista. Lähdetään siis yhdessä kehittämään alumiinikehystettyjen lasien tulevaisuutta.

Rami Henttula, toimitusjohtaja